به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با سراسر کشور و در شب و روز عاشورا گناوه عزادار امام حسین (ع) و یاران باوفایش است و مردم مؤمن و دریادل سیاه پوش در عزای سرور و سالار شهیدان و یاران وفادارش همراه با عرشیان و فرشیان در سوگ شهدای کربلا اشک ماتم ریختند.
به همین مناسبت و در قالب سوگواره بصیرت عاشورایی در آستانه مقدس امامزاده سلیمان بن علی (ع) گناوه برنامه عزاداری در شب عاشورا با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار شد.
همچنین مراسم سوگواری در جوار شهدای گمنام گناوه با حضور عزاداران حسینی و عاشقان خاندان عصمت و طهارت برگزار شد.
فضای مجازی نیز با توجه به شرایط کرونایی مملو از مطالب و بستههای فرهنگی و نوحههای سنتی و آئینهای عزاداری از سالهای گذشته به مناسبت این ایام بود و از کانالها و گروهها و صفحات مجازی بهره برده شد.
بسیاری از خانوادهها نیز با مراسم روضه خانگی بین خانواده برپا کردند و با توجه به وضعیت کرونایی در خانه و همراه با برنامههای در نظر گرفته شده این ایام به عزاداری پرداختند.
حجت الاسلام سید عبدالهادی رکنی حسینی در سخنانی به مناسبت عاشورای حسینی با تسلیت فرارسیدن عاشورای حسینی و ایام سوگواری سید و سالار شهیدان و یاران باوفایش اظهار داشت: از مرحوم علامه امینی نقل شده که در روز و شب عاشورا برای سلامتی امام زمان (عج) صدقه بدهید زیرا حضرت عزادار و گریان است.
امام جمعه گناوه افزود: شب عاشورا یکی از شبهای فراموش نشدنی تاریخ اسلام منهای روز آن است که نقل شده در این شب یا در غروب شب عاشورا امام حسین (ع) اصحاب و یاران خود را جمع کرد و خطبهای بی نظیر خواندند.
.وی گفت: امام حسین (ع) در این خطبه غراء به چهار نعمت الهی که در حقیقت سه نعمت معنوی و یک نعمت مادی است اشاره فرمودند.
امام جمعه گناوه بیان کرد: شب عاشورا که آبی در خیمهها نبود و یاران و اهل بیت امام (ع) درمحاصره سی هزار دشمن قرار گرفته بودند و شبی که امام میداند که فردا به شهادت میرسد و خانواده اش اسیر میشود اما شکرگزار است و فرمود من خدا را ثنا می گویم به بهترین ثنا و ستایش..
وی اضافه کرد: برخی افراد فقط در گرفتاریها خدا را یاد میکنند ولی امام حسین (ع) میفرمایند: هم در خوشی و هم در سختی خدا را شکرگزار هستم.
حجت الاسلام رکنی حسینی یادآور شد: امام حسین (ع) در شب عاشورا خطبهای خواندند و در اولین نعمت، یعنی نعمت نبوت را یاد کردند.
وی دومین نعمتی که امام حسین بر آن شکر کردند را آموزش قرآن خواند و گفت: امام حسین از زمانی که از مدینه حرکت کردند تا بعد از شهادت نیز از قرآن جدا نشدند و در تمام این دوران این آیات را دقیق و حساب شده انتخاب کرده است.
وی اضافه کرد: امام در شب عاشورا آیه ۱۷۸ سوره آل عمران را که «وَ لا یَحْسَبَنَّ الَّذینَ کَفَرُوا أَنَّما نُمْلی لَهُمْ خَیْرٌ لِأَنْفُسِهِمْ؛ و کسانی که کفر ورزیدند گمان نکنند که آنچه به آنها مهلت میدهیم به خیر آنهاست» را بلند و رسا خواندند، به طوری که سپاه دشمن هم شنید، همچنین حضرت زینب (س) همین آیه را در مجلس یزید قرائت فرمود که نشان میدهد که این آیه، بسیار دقیق و رسا انتخاب شده است.
نظر شما